FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena nezaposlenost u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK, 20. srpnja 2005. (Hina) - Potkraj lipnja u osječkoj Područnojslužbi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) evidentirane su 31.494nezaposlene osobe, što je 2,8 posto manje nego u svibnju i 0,7 postomanje nego u lipnju prošle godine.
OSIJEK, 20. srpnja 2005. (Hina) - Potkraj lipnja u osječkoj Područnoj službi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) evidentirane su 31.494 nezaposlene osobe, što je 2,8 posto manje nego u svibnju i 0,7 posto manje nego u lipnju prošle godine.

Po podacima ove Područne službe u posljednja tri mjeseca u Osječko-baranjskoj županiji zabilježen je prosječan pad nezaposlenosti od 2,9 posto, dok je u prvom polugodištu ove godine zabilježen prosječan pad nezaposlenosti od 0,7 posto.

U prvih šest mjeseci ove godine produženo je trajanje nezaposlenosti jer je na kraju lipnja 60,9 posto nezaposlenih osoba čekalo na zaposlenje dulje od godinu dana, što je u odnosu na kraj 2004. godine, povećanje od 3,3 posto.

U lipnju ove godine priliv u registriranu nezaposlenosti bio je manji od odliva, jer se u evidenciju nezaposlenih prijavilo 1.380 osoba, dok je iz evidencije izišla 2.281 osoba, od čega je 1.537 osoba zaposleno.

Stopa zapošljavanja s evidencije osječke Područne službi HZZ-a u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 17,6 posto, što znači da se na 100 nezaposlenih zapošljavalo 18 osoba, i u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala se za 1,3 posto.

Postoje značajne razlike u stopi zapošljavanja prema završenom obrazovanju koja se kretala od 5,7 posto za osobe bez završene osnovne škole, 13,2 posto sa završenom osnovnom školom do 30,5 posto za osobe sa završenim fakultetom.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙