FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar važno spomeničko i turističko odredište

MOSTAR, 20. srpnja 2005. (Hina) - Mostar će upisom Starog mosta istare gradske jezgre u UNESCO-ov popis kulturnih spomenika postativažnim svjetskim spomeničkim i turističkim odredištem u BiH, izjavioje u srijedu na konferenciji za novinare mostarski gradonačelnik LjuboBešlić, koji je vodio bosanskohercegovačko izaslanstvo na SkupštiniUNESCO-oa potkraj prošlog tjedna u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici,na kojoj je i odlučeno da se Stari most i stara gradska jezgra uvrstiu popis UNESCO-ove zaštićene svjetske baštine.
MOSTAR, 20. srpnja 2005. (Hina) - Mostar će upisom Starog mosta i stare gradske jezgre u UNESCO-ov popis kulturnih spomenika postati važnim svjetskim spomeničkim i turističkim odredištem u BiH, izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je vodio bosanskohercegovačko izaslanstvo na Skupštini UNESCO-oa potkraj prošlog tjedna u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici, na kojoj je i odlučeno da se Stari most i stara gradska jezgra uvrsti u popis UNESCO-ove zaštićene svjetske baštine.

Stari most i stara gradska jezgra Mostara prvi su spomenici kulture iz BiH koji su se našli na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić izjavio je da je - svojim lobiranjem - uvrštavanju Starog mosta i stare gradske jezgre na UNESCO-ov popis svjetske baštine iznimno pridonio Joško Belamarić iz Hrvatske, istaknuti stručnjak za kulturno-spomeničku baštinu.

Uvrštavanjem Mostara u UNESCO-ovu spomeničku baštinu, po Bešlićevim riječima, otvara se mogućnost da taj grad, Međugorje, te Dubrovnik i Split zajednički razvijaju turizam i tako poboljšaju gospodarsko stanje u Hercegovini i južnom dijelu Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙