FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon dobio novu vladu

BEIRUT, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP - Premijer i mandatar zasastavljanje nove vlade Fuad Siniora sastavio je u utorak vladu sa 24člana koju je potvrdio predsjednik Emile Lahoud i u kojoj prvi putsudjeluje libanonski šijitski Hezbollah.
BEIRUT, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP - Premijer i mandatar za sastavljanje nove vlade Fuad Siniora sastavio je u utorak vladu sa 24 člana koju je potvrdio predsjednik Emile Lahoud i u kojoj prvi put sudjeluje libanonski šijitski Hezbollah.

Sastav vlade objavljen je glasilima u predsjedničkoj palači Baabda nadomak Beiruta, nakon drugog razgovora između Lahouda i Siniore tijekom dana.

Riječ je o prvoj vladi koja je formirana nakon parlamentarnih izbora u svibnju i lipnju, na kojima je pobijedila bivša protusirijska oporba okupljena oko Pokreta budućnosti Saada Haririja, sina bivšeg premijera Rafica Haririja koji je ubijen 14. veljače.

To je i prva vlada nakon odlaska sirijskih snaga iz Libanona koncem travnja, nakon tridesetogodišnje nazočnosti.

Fuada Sinioru (62), bliskog suradnika Rafica Haririja, čiji je ministar financija bio u pet vlada koje je formirao između 1994. i 2004., predsjednik Lahoud je 30. lipnja zadužio da sastavi vladu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙