FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok indeksa povjerenja njemačkih ulagača u srpnju

BERLIN, 19. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Indeks povjerenja njemačkihulagača naglo je skočio u srpnju nakon što su pad vrijednosti eura inaznake o većem rastu svjetskog gospodarstva potpirile nade u vezi sizgledima za najveće europsko gospodarstvo.
BERLIN, 19. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Indeks povjerenja njemačkih ulagača naglo je skočio u srpnju nakon što su pad vrijednosti eura i naznake o većem rastu svjetskog gospodarstva potpirile nade u vezi s izgledima za najveće europsko gospodarstvo.

Tako je ZEW indeks u srpnju nadmašio prognoze, skočivši na rekordnih 37 bodova, u odnosu na 19,5 bodova u lipnju. U svibnju je indeks pao na svega 13,9 bodova.

Prošlog je mjeseca indeks zabilježio prvi rast od siječnja a pouzdanje ulagača dodatno su ojačali dobri rezultati poslovanja na tržištima dionica.

Ekonomisti su očekivali rast indeksa na 22 boda s obzirom na ovogodišnji pad vrijednosti eura za više od 10 posto i posljedični rast njemačkog izvoza.

ZEW indeks pouzdani je vjesnik razine Ifo indeksa povjerenja u gospodarstvu, koji će biti objavljen krajem ovog mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙