FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južni Teksas priprema se za dolazak uragana Emily

DALLAS, 19. srpnja 2005. (Hina/AP) - Stanovništvo južnog Teksasa uutorak su učvrščivali prozore i stavljali vreće s pijeskom ispredmjesta koja bi mogla biti poplavljena, pripremajući se za dolazakuragana Emily.
DALLAS, 19. srpnja 2005. (Hina/AP) - Stanovništvo južnog Teksasa u utorak su učvrščivali prozore i stavljali vreće s pijeskom ispred mjesta koja bi mogla biti poplavljena, pripremajući se za dolazak uragana Emily.

"Dosad smo imali sreće, ali to ne može ići unedogled", rekao je ranger parka okruga Cameron Arnold Flores. "Nije nas pogodilo kao Floridu".

Emily je u ponedjeljak ujutro stigla do meksičkog poluotoka Yucatana, uništavajući hotele i zgrade i zaustavivši cjelokupni izvoz nafte u Meksiku, a potom se vratila prema moru i počela se kretati prema američkoj granici.

Tisuće lokala i turista na poznatoj "Rivijeri Maya" u priručnim su skloništima pretrpjeli udare vjetra koji su dostizali brzinu od 215 kilomatara na sat i diluvijalne pljuskove, a u Meksiku je u incidentima koje je neizravno uzrokovao uragan poginulo nekoliko ljudi.

Progostičari očekuju da Emily ojača iznad Meksičkog zaljeva i do utorka navečer udari na sjeveroističnu obalu Meksika "kao uragan velike snage".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙