FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetništvo bez komentara o navodnu nestalu svjedoku

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Pozivajući se na stroge odredbeZakona o zaštiti svjedoka, u Državnom odvjetništvu ni danas nisuželjeli odgovoriti na upite o osječkom policajcu navodnu svjedokuubojstava srpskih civila u tom gradu 1991., za kojega je njegov otacjučer izjavio da je nestao prošli tjedan.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Pozivajući se na stroge odredbe Zakona o zaštiti svjedoka, u Državnom odvjetništvu ni danas nisu željeli odgovoriti na upite o osječkom policajcu navodnu svjedoku ubojstava srpskih civila u tom gradu 1991., za kojega je njegov otac jučer izjavio da je nestao prošli tjedan.

"Po Zakonu o zaštiti svjedoka ne možemo ništa reći ni komentirati", izjavio je za Hinu zamjenik glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel, upitan je li 30-godišnji Krunoslav Fehir zaštićen svjedok Odvjetništva i svjedok navodnih zločina u Osijeku.

Pozivajući se na Zakon o zaštiti svjedoka, Novosel je kao i jučer njegov nadređeni Mladen Bajić neizravno potvrdio da je Fehir u Programu zaštite.

U Državnom odvjetništvu ponovno su odbacili optužbe da je Krunoslav Fehir prošli četvrtak automobilom odvezen prema Zagrebu u Državno odvjetništvo, kao što je to jučer izjavio njegov otac Josip Fehir.

Novosel također nije želio odgovoriti je li upravo 30-godišnji osječki policajac svjedok koji je, kako piše "Feral tribune", dao iskaz Odvjetništvu u kojemu optužuje nezavisnog saborskog zastupnika Branimira Glavaša da je usmeno izdao zapovijed da se likvidiraju dvojica srpskih civila 1991.

Josip Fehir jučer je nakon konferencije za novinstvo izjavio da su ga popodne posjetili policajci i obavijestili ga da mu je sin dobro i da je premješten na drugo radno mjesto.

Bajićev zamjenik nije želio otkriti koji su idući potezi Odvjetništva u rasvjetljivanju ubojstava i nestanaka srpskih civila u Osijeku, a bez odgovora je ostao i upit je li dosadašnja predistraga dovela do nekog određenog sumnjivca.

Ako je Krunoslav Fehir zaštićeni svjedok, za njegovu se sigurnost skrbi Jedinica za zaštitu koja je osnovana pri Ravnateljstvu policije. O tome koga će i do kada ta jedinica štititi po Zakonu odlučuje posebno Povjerenstvo u kojemu su predstavnici Vrhovnog suda, Državnog odvjetništva, Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, MUP-a i voditelj Jedinice za zaštitu. Po Zakonu o zaštiti svjedoka osobe koje treba štititi Povjerenstvu predlaže glavni državni odvjetnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙