FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Marjan" zaplovio na liniji Split - Supetar

SPLIT, 18. srpnja 2005. (Hina) - Najveći ikad izgrađen trajekt udomaćem brodogradilištu za domaćeg brodara "Marjan", koji je prije dvadana "Jadrolinija" preuzela iz brodogradilišta "Kraljevice", popodneje isplovio na prvu vožnju na svojoj budućoj liniji Split - Supetar.
SPLIT, 18. srpnja 2005. (Hina) - Najveći ikad izgrađen trajekt u domaćem brodogradilištu za domaćeg brodara "Marjan", koji je prije dva dana "Jadrolinija" preuzela iz brodogradilišta "Kraljevice", popodne je isplovio na prvu vožnju na svojoj budućoj liniji Split - Supetar.

Najsuvremeniji "Jadrolinijin" trajekt "Marjan", u koji je uloženo 8,2 milijuna eura, može prevesti 1200 putnika i 130 automobila, brzina mu je preko 12 čvorova, dužina 88, širina 17,5, a gaz 2,4 metra.

Na prvoj plovidbi, koja je od Splita do Supetra trajala 50 minuta, među brojnim državnim, županijskim i gradskim dužnosnicima bio je i državni tajnik za more Branko Bačić, istaknuvši da taj putnički ro-ro brod bitno poboljšava vezu imeđu kopna i otoka.

Direktor "Jadrolinije" Slavko Lončar pred uzvanicima na trajektu je podsjetio da taj brodar s četiri nova broda nabavljena ove godine sada ima ukupno 55 brodova prosječne starosti oko 20 godina.

Ukupni "Jadrolinijin" kapacitet je takav da bismo u jednoj jedinoj vožnji mogli prevesti sve stanovnike grada veličine Šibenika, kazao je, uz ostalo, Lončar i dodao da ove godine planiraju prevesti 8,5 milijuna putnika i 2,5 milijuna vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙