FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Pripadnici PKK osumnjičeni za eksploziju u Kusadasiju

ANKARA, 18. srpnja 2005. (Hina) - Iza terorističkog napada uKusadasiju, izvedenog prošle subote, mogli bi stajati ekstremnipripadnici zabranjene marksističke Kurdske radničke stranke (PKK),izjavio je u ponedjeljak novinarima Mustafa Malay, guverner pokrajineAydina u kojoj je poznato tursko ljetovalište Kusadasi.
ANKARA, 18. srpnja 2005. (Hina) - Iza terorističkog napada u Kusadasiju, izvedenog prošle subote, mogli bi stajati ekstremni pripadnici zabranjene marksističke Kurdske radničke stranke (PKK), izjavio je u ponedjeljak novinarima Mustafa Malay, guverner pokrajine Aydina u kojoj je poznato tursko ljetovalište Kusadasi.

Guverner Malay je ustvrdio kako kurdski separatisti nisu nikada izvodili samoubilačke napade, a istraga je pokazala da u minibusu koji je u subotu eksplodirao u središtu Kusadasija nije bio bombaš-samoubojica.

Eksplozivna naprava postavljena u minibusu najvjerojatnije je aktivirana daljinskim upravljačem, rekao je Malay.

U eksploziji je poginulo pet osoba, a ranjeno ih je 14. Stanje petorice britanskih državljana, prevezenih u Centralnu bolnicu u Izmiru, je kritično, a liječnici se bore i za život dvoje ranjenih turskih građana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙