FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 17. srpnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 17. srpnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

SPLIT - Po prvi puta u povijesti hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u polufinale Davis Cupa. Dosadašnja dva nastupa u četvrtfinalu ovog prestižnog natjecanja završila su porazima u Argentini i Španjolskoj. No, treći pokušaj i ogled protiv Rumunjske u Splitu završio je na najbolji mogući način. Pobjedom 4:1. Ovim trijumfom hrvatska vrsta je izborila plasman među četiri najbolje momčadi Davis Cupa i dvoboj protiv Rusije, koji će se također igrati u Hrvatskoj. Nakon što su prva dva dana natjecanja hrvatski tenisači okončali vodstvom 2:1, u oba nedjeljna ogleda upisali su pobjede. Odlučujući, treći bod donio je Ivan Ljubičić, koji je pobijedio Andreja Pavela 6:3, 6:4, 6:3, dok je Mario Ančić u posljednjem meču pobijedio Victora Hanescua 7:6, 7:6. Hrvatska će u polufinalu, koje je na rasporedu od 23. do 25. rujna, igrati protiv Rusije koja je pobijedila Francusku 3:2.

SEOUL - U susretu drugog kola Peace Cupa, što se održava u Južnoj Koreji, francuski nogometni prvak Lyon je pobijedio južnokorejski Seongnam Ilhwu 2:1 (1:0).

Oba pogotka za "Lavove" postigao je Norvežanin John Carew (40, 52), dok je strijelac za domaćine bio Neto (57). U drugom dvoboju iz skupine nizozemski PSV Eindhoven i kolumbijski Once Caldas odigrali su bez pogodaka. Nakon dva kola vode Lyon i PSV sa po četiri boda, Caldas je treći sa dva boda, dok je Seongnam bez bodova.

BUENOS AIRES - Aktualni svjetski prvak, Francuz Sebastien Loeb (Citroen) nastavio je dominaciju u svjetskom prvenstvu u reliju. Loeb je na devetom ispitu ove sezone, reliju po Argentini što je održan u planinama iznad Cordobe, upisao sedmu pobjedu ove sezone, te šestu uzastopce. Loeb je tako postao prvi relijaš, koji je nanizao šest, te upisao sedam pobjeda u jednoj sezoni. Loeb je ovom pobjedom povećao prednost u ukupnom poretku. Sada ima 75 bodova, drugi je Solberg (48), a treći Gronholm (45).

LONDON - Rezultati susreta četvrtfinala Davis Cupa: AUSTRALIJA - ARGENTINA 1:4, SLOVAČKA - NIZOZEMSKA 4:1, RUSIJA - FRANCUSKA 3:2, HRVATSKA - RUMUNJSKA 4:1

MONTREAL - Ruska plivačica Larisa Ilčenko osvajačica je prve zlatne medalje na Svjetskom prvenstvo u kanadskom Montrealu. Ruskinja je slavila u daljinskom plivanju na 5 kilometara s rezultatom 55 minuta, 40.1 sekunda. Drugo mjesto sa 4.2 sekunde zaostatka osvojila je Amerikanka Margy Keefe, dok je brončana medalja pripala Nizozemki Edit Van Dijk, koja je ciljem prošla sa 6.5 sekundi zaostatka za pobjednicom.

PLA-D'ADET - Amerikanac George Hincapie pobjednik je 15. etape biciklističke utrke Tour de France. Član momčadi Discovery Channel 220.5 kilometara dugačku dionicu od Lezat-sur-Lezea do Saint-Lary Soulana prošao je za šest sati, 6 minuta i 38 sekundi, vozeći prosječnom brzinom od 33.7 kilometara na sat. Drugo mjesto sa šest sekundi zaostatka osvojio je Španjolac Oscar Pereiro, dok je treći bio Talijan Pietro Caucchioli. Šesterostruki pobjednik Toura, Amerikanac Lance Armstrong, etapu je završio na sedmom mjestu, zadržavši vodeću poziciju. Talijan Ivan Basso probio se na drugo mjesto, dok je Danac Michael Rasmussen treći.

MODENA - Izraelka Anna Smashnova pobjednica je WTA teniskog turnira, što se za nagradni fond od 140.000 eura igrao u Modeni. Smashnova je do 10-te turnirske pobjede u karijeri došla nakon što je Talijanka Tathiana Garbin predala finalni meč pri rezultatu 6:6 u prvom setu.

LONDON - Bivši izbornik nogometne reprezentacije Nizozemske, Dick Advocaat preuzeo je vodstvo reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Advocaat je potpisao ugovor na jednu godinu, a na klupi UAE-a naslijediti će sunarodnjaka, Aad De Mosa. Advocaat je prošle sezone vodio Borussiu Moenchengladbach.

FOXBORO - Nogometaši Hondurasa i SAD-a plasirali su se u polufinale turnira Gold Cup. Honduras je u četvrtfinalu pobijedio Kostariku 3:2. Strijelci za Honduras bili su Velazquez (6), Turcios (27) i Nunez (29), a pogotke za Kostariku postigli su Bolanos (38) i Ruiz (81). U drugom četvrtfinalnom susretu dvostruki osvajači Gold Cupa Amerikanci svladali su Jamajku 3:1. Strijelci za SAD bili su Wolff (6) i Beasley (42, 83), a jedini pogodak za Jamajku zabio je Fuller (88). O

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙