FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je večeras na stadionu Mladosti 55. međunarodni atletski miting Grand Prix Zagreb 2005. Na mitingu 143 atletičarke i atletičara sa svih kontinenata, a među njima i neke najveće zvijezde svjetske atletike poput svjetskog prvaka i olimpijskoga pobjednika daljaša Dwighta Phillipsa, svjetskog prvaka na 100 metara Kima Collinsa, kladivašice Manuela Montebrun i Yipsi Moreno, visašice Kajse Berqvist i mnogih drugih. Od hrvatskih atletičara na mitingu nastupa mediteranski prvak u kugli Edis Elkasović i kladivašica Ivana Brkljačić, a na mitingu će i službeni oproštaj od karijere hrvatski rekorder na 1500 metara Branko Zorko. Nakon što je lani upravo na mitingu u Zagrebu po prvi puta preskočila dva metra, skakačica uvis Blanka Vlašić, još nedovoljno oporavljena od operacije štitnjače, na ovogodišnjem mitingu je posebna gošća organizatora.

ZAGREB - I prije službenog početka 55. međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu na teren stadiona Mladosti izašle su kladivašice. U vrlo jakoj konkurenciji pobijedila je Francuskinja Manuela Montebrun sa hicem od 74,66 metara iz četvrte serije, što je drugi rezultat u svijetu ove sezone. Ove godine samo je Ruskinja Tatjana Lisenko bacala dalje (75,95m, 29. lipnja u Moskvi). Montebrun je u petom hicu bacila kladivo na daljinu od 74,61 metara, što je treći hitac uopće ove sezone. Uz Montebrun, raspoložena je bila i svjetska prvakinja iz 2001. i 2003. Kubanka Yipsi Moreno koja je bila druga sa 73.88 metara, a hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić osvojila je treće mjesto sa hicem od 68.93 metra.

LE MANS - Nekadašnji nogometaš Hajduka Zvonimir Deranja (25) napustio je redove novog francuskog prvoligaša Le Mansa, te će sljedeće sezone igrati za belgijski Mouscron. Deranja je prošle sezone postigao šest pogodaka za Le Mans u drugoj francuskoj ligi kojima je pridonio ulasku tog kluba u društvo najboljih.

MOSTAR - Predsjednik Nogometnog kluba Barcelona Juan Laporta i predsjednik Kraljevskog teniskog kluba Barcelona Juan Tintore Turull u ponedjeljak su boravili u Mostaru gdje su se susreli s dužnosnicima grada, obišli Stari most, te posjetili španjolski bataljun u sastavu EUFOR-a smješten u tome gradu.

"Ovaj posjet za cilj ima želju da budemo što bliže našim navijačima", rekao je Laporta, koji je želju da ovaj njegov posjet Mostaru pridonese normalizaciji stanja kako u Mostaru, tako i čitavoj i BiH.

Izrazio je i očekivanje kako će se unaprijediti poslovna i sportska suradnja Španjolske i BiH. Laporta je dodao kako mu je Mostar poznat iz vremena dok je za katalonski igrao Mostarac Meho Kodo, a sada jer je mostarski Zrinjski prvak BiH koji će nastupiti u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

"Možda će čak i Barca zaigrati ovdje", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙