FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Bagdadu napadi na veleposlanike i diplomatske misije

BAGDAD, 5. srpnja 2005. (Hina) - Irački pobunjenici izvršili su uutorak u Bagdadu ciljane napade na veleposlanike iz muslimanskihzemalja Pakistana i Bahreina, koji su preživjeli pokušaje atentata, auz to je eksplodirala bomba u blizini iranskog veleposlanstva, prenosesvjetske agencije.
BAGDAD, 5. srpnja 2005. (Hina) - Irački pobunjenici izvršili su u utorak u Bagdadu ciljane napade na veleposlanike iz muslimanskih zemalja Pakistana i Bahreina, koji su preživjeli pokušaje atentata, a uz to je eksplodirala bomba u blizini iranskog veleposlanstva, prenose svjetske agencije.

Napadi na diplomatske predstavnike u Bagdadu uslijedili su nakon nedjeljne otmice šefa egipatske diplomatske misije u Iraku Ihaba al-Sherifa, navodi dpa.

Ista agencija dodaje da je bahreinski diplomat pretrpio značajne ozljede u napadu, dok je pakistanski veleposlanik Younis Khan prošao neozlijeđen u pucnjavi koja je otvorena na njegov konvoj. Pakistan je objavio da će zbog pokušaja atentata Khan biti povučen iz Iraka.

Istovremeno, Reuters prenosi da je u eksploziji bombe kod iranske ambasade ranjen jedan slučajni prolaznik.

Čelnik Arapske lige Amr Musa u Kairu je izjavio da napadi na arapske diplomate mogu samo izazvati raskol između Iraka i drugih arapskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙