FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

SPLIT - Na otoku Šolti, na predjelu Grohote Gornje - Nečujam iza 10 sati izbio je požar u kojem je za samo pola sata izgorjelo 25 hektara guste borove šume. U Vatrogasnom centru u Divuljama informiraju da se požar nošen jakim vjetrom širi te su uz lokalne gasitelje na požarište upućena tri kanadera, helikopter, airtraktor, a u pomoć je pozvana i Državna intervencijska postrojba iz Šibenika kao i županijska profesionalna vatrogasna postrojba.

DIVULJE - Noćas u 2 sata dojavljen je požar kod Penđe blizu mjesta Popovići u Konavlima, na koji su izišli gasitelji DVD Gruda i Državne intervencijske postrojbe iz Dubrovnika, ali se požar širi prema Prevlaci, izvijestilo je jutros Vatrogasno operativno središte. Procijenjeno je da je opožarena površina oko 15 hektara. Dva protupožarna zrakoplova Canadair poletjela su u 5,30 sati u pomoć gasiteljima. Jučer u 21.35 sati Vatrogasno operativno središte primilo je dojavu o požaru vinograda i niskog raslinja u predjelu Sumpetra i Duče kod groblja. Na požarište su izišli gasitelji DVD-a Dugi Rat, Podstrane, Omiša, Žrnovnice, Vranjica, Kučiće, Gata, Zadvarje, JVP Split i Državna intervencijska postrojba iz Divulja. Požar je lokaliziran u 2,40 sati. Opožarena površina je oko 24 ha. Na požarištu je 106 gasitelja i 22 vatrogasna vozila. Požarište se čuva i sanira. Požar na brdu Rota - otok Pelješac dojavljen je jučer u 17,10 sati. Požarom je zahvaćena gusta borova šuma u blizini zaštićene sjemenske baze Hrvatski šuma. Na požarište izašli DVD Orebić, Trpanj, Janjina, Kuna i DVD Sesvete sa 50 gasitelja. Zbog jakog vjetra i česte promjene pravca vjetra na požarište su upućena i dva protupožarna zrakoplova Canadair. Zrakoplovi su oko 19.30 sati prestali s radom. Požarište je pod nadzorom od 19.30 sati i vrši se saniranje i čuvanje požarišta preko noći. Opožarena površina je oko 9 hektara borove šume.

ĐAKOVO - Više od 2000 izvođača u 48 folklornih skupina te 35 okićenih svatovskih zaprega s upregnutim lipicancima prodefiliralo je danas u svečanom mimohodu, glavnoj priredbi 39. Đakovačkih vezova, središnjim ulicama Đakova. Uz folklorne skupine iz čitave Slavonije i Baranje te svih dijelova Hrvatske, u mimohodu su bile i folklorne grupe iz Australije, Austrije, BiH, SiCG, Njemačke, Makedonije, Mađarske i Češke. U jednoiposatnom mimohodu Vezova, čiji je ovogodišnji pokrovitelj predsjednik Stjepan Mesić, prikazane su pjesme, plesovi, običaji i narodno ruho iz čitave Slavonije i Baranje, Hrvatske - od Vukovara do Korčule, stvaralaštvo Hrvata iz dijaspore, ali i izvorni folklor stranih skupina. Mimohod su promatrale tisuće Đakovčana i njihovih gostiju, a ove je godine zamijećen i velik broj stranih turista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙