FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nije izabran čelnik zagrebačkog Županijskog suda; Općinski vodi Mirko Klinžić

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt imenovala je danas Mirka Klinžića predsjednikom Općinskog sudau Zagrebu, dok je natječaj za izbor predsjednika zagrebačkogŽupanijskog suda poništila jer nije izabran niti jedan od kandidata,izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt imenovala je danas Mirka Klinžića predsjednikom Općinskog suda u Zagrebu, dok je natječaj za izbor predsjednika zagrebačkog Županijskog suda poništila jer nije izabran niti jedan od kandidata, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa.

Na čelo Općinskog suda u Zagrebu, inače najvećeg suda u Hrvatskoj, ministrica je između nekoliko kandidata izabrala Mirka Klinžića, sada istražnog suca na zagrebačkom Županijskom sudu. Taj sud za sada, pak, neće dobiti novog predsjednika jer ministrica nije dala povjerenje niti jednom od kandidata.

Za nasljednika sadašnjeg predsjednika Županijskog suda Božidara Rumenjaka koji odlazi u mirovinu kandidirali su se tamošnji suci Đuro Sessa, Oliver Mittermayer i Ivan Turudić, koji je dobio i najviše glasova svojih kolega u sudačkom vijeću, te sudac zagrebačkog Općinskog suda Andrej Abramović.

Natječaj za izbor predsjednika Županijskog suda će se ponoviti, no u Ministarstvu pravosuđa nije se moglo doznati kada će se to dogoditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙