FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nadbiskup Bozanić najavio vizitaciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal JosipBozanić najavio je da će danas biti objavljen dekret o uspostavljanjuvizitacije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u kojemu će biti iznesenipodatci o tomu kako će Crkva ispitati stanje u Caritasu Zagrebačkenadbiskupije.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić najavio je da će danas biti objavljen dekret o uspostavljanju vizitacije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u kojemu će biti izneseni podatci o tomu kako će Crkva ispitati stanje u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.

Odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li smijeniti ravnateljicu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Jelenu Brajšu zbog "slučaja Brezovica" kardinal Bozanić rekao je da Crkva ima svoj način djelovanja i svoje procedure. S tim u vezi, najavio je i objavljivanje spomenutoga dekreta.

Na upit "je li svjestan činjenice da je zbog 'slučaja Brezovica', prema posljednjim istraživanjima, smanjeno povjerenje vjernika u Katoličku crkvu", kardinal Bozanić je kazao da to treba ispitati, jer, kako je rekao, "ispitivanja su različita, a njihovi rezultati su često onakvi kakve želimo".

"Ne vjeruje da jedan slučaj može poremetiti temeljni stav koji je prisutan u hrvatskome građanstvu, a to je otvorenost i povjerenje prema Crkvi", kazao je nadbiskup Bozanić nakon što je u Vladi s premijerom Ivom Sanaderom supotpisao Pismo namjere radi što bržeg rješavanja pitanja prostora za buduće Katoličko sveučilište u Zagrebu. Tim se Pismom Vlada obvezuje da će do kraja ove godine osigurati sve pretpostavke za sklapanje ugovora o prijenosu vojarne "Kralj Tomislav" u Zagrebu u posjed Nadbiskupiji zagrebačkoj za potrebe budućeg Katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙