FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove državne obveznice uspješno plasirane na domaće tržište

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Nove državne obveznice uspješnoplasirane na domaće tržište
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Nove državne obveznice uspješno plasirane na domaće tržište

HINA - Financijski servis

Ministarstvo financija izdalo je danas desetogodišnje državne obveznice u iznosu od 350 milijuna eura u kunskoj protuvrijednosti (oko 2,55 milijardi kuna), a interes ulagača na primarnom tržištu bio je očekivano zadovoljavajući, objavili su iz Erste & Steiermaerkische Banke (ESB), koja je vodeći aranžer, agent i pokrovitelj ovog izdanja.

Upisnici ovog izdanje državnih obveznica su svi značajni sudionici hrvatskog tržišta kapitala od brokerskih kuća, investicijskih i mirovinskih fondova do korporativnih klijenata i banaka.

Obveznice su izdane na domaćem tržištu kapitala s dospijećem 2015. godine, a uz ESB u izdanju je sudjelovala i Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. kao su-vodeći aranžer, dok su u sindikatu banaka u statusu aranžera bile i Hrvatska poštanska banka te Nova banka.

Obveznice su izdane uz fiksni kupon od 4,25 posto, koji se isplaćuje polugodišnje, a cijena upisa na primarnom tržištu bila je 98,845 posto, nudeći tako investitorima prinos od 4,394 posto, kažu u ESB-u.

Glavnica će se isplatiti jednokratno po dospijeću 14. srpnja 2015. godine, a svi kuponi i glavnica, kao i kupoprodaje na organiziranim tržištima se isplaćuju u kunskoj protuvrijednosti po srednjem tečaju HNB-a na dan isplate odnosno trgovanja.

Valutna klauzula, ističu u ESB-u, s obzirom na trenutno nizak tečaj za eura od 7,315385 kuna, nudi dodatnu pogodnost investitorima koji žele zauzeti pozicije u instrumentima denominiranim u eurima.

Obveznice će od sutra, 15. srpnja 2005., kotirati u najvišim kotacijama hrvatskih burzi - Službenom tržištu Zagrebačke burze i Prvoj kotaciji Varaždinske burze, i to pod burzovnom oznakom RHMF-O-157A.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙