FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanci ljubazni i pristojni, misle zapadni turisti ali ne i Kinezi

TOKYO, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Zapadni turisti koji dolaze uJapan općenito drže da su njihovi domaćini "ljubazni i pristojni", alito mišljenje ne dijele i Kinezi i Tajvanci koji su puno suzdržaniji otom pitanju, a ni Francuzi nisu baš oduševljeni gosti, piše uistraživanju objavljenom u četvrtak.
TOKYO, 14. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Zapadni turisti koji dolaze u Japan općenito drže da su njihovi domaćini "ljubazni i pristojni", ali to mišljenje ne dijele i Kinezi i Tajvanci koji su puno suzdržaniji o tom pitanju, a ni Francuzi nisu baš oduševljeni gosti, piše u istraživanju objavljenom u četvrtak.

Stranci iz Japana uglavnom odlaze s boljim dojmom nego pri dolasku, tvrdi anketa koju je proveo Japanski državni ured za turizam (JNTO) među 5.161 turistom.

U prosjeku 39,3 posto turista uoči odlaska iz zemlje misli da su Japanci "ljubazni i pristojni", dok ih je samo 33,2 posto to mislilo uoči dolaska. Tek 6,5 posto priznaje da su naišli na teškoće u sporazumijevanju s Japancima tijekom boravka.

Ljubaznošću i pristojnošću Japanaca oduševljeno je 60 posto Kanađana, 54,3 posto Australijanaca, 51,6 posto Amerikanaca, 52,3 posto Britanaca i 48,2 posto Nijemaca.

No Kineza koji odlaze s tim dojmom je tek 23,9 posto, a Tajvanaca 21,5 posto. Među južnokorejskim turistima zadovoljno je 40 posto, što je ipak više nego kod Francuza (36 posto). Ovi potonji najviše se tuže (10,4 posto) na teškoće u komunikaciji s Japancima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙