FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo: inspekcija nije utvrdila seksualno iskorištavanje u pulskom Domu za djecu

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalneskrbi priopćilo je danas da inspekcijski nadzor u Domu za odgoj djecei mladeži u Puli nije utvrdio da je bilo seksualnog iskorištavanjaštićenika Doma.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas da inspekcijski nadzor u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli nije utvrdio da je bilo seksualnog iskorištavanja štićenika Doma.

Inspekcijskim nadzorom nije utvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela ni vanjskih suradnika niti radnika Doma, kaže se u priopćenju državne tajnice za socijalnu skrb Dorice Nikolić.

U Domu su pronađene određene nepravilnosti glede zakonitosti rada (primjerice, vezane za rad Upravnog i Stručnog vijeća, općih akata i sl.) koje ne utječu bitno na pružanje usluga skrbi izvan vlastite obitelji korisnicima Doma.

Sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi, Domu će rješenjem Ministarstva biti naređene mjere, te rokovi za njihovo otklanjanje.

O utvrđenim činjenicama te dokumentaciji i evidenciji koja je prikupljena i pregledana tijekom nadzora Ministarstvo je, opreza radi, izvijestilo Policijsku upravu Istarsku i Općinsko državno odvjetništvo u Puli, radi eventualnog poduzimanja radnji iz njihove nadležnosti, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo je proteklog tjedna uputilo inspekciju u Dom zbog, kako je novinarima rekao ministar Neven Ljubičić, "čvrstih indicija da je bilo seksualnog zlostavljanja štićenika".

Po napisima u tisku, sumnjalo se da su napravljeni pornografski videosnimci štićenika, a nekolicina štićenica tvrdila je da ih je domski kuhar pokušao seksualno iskoristiti.

Ravnatelj Doma Aleksandar Tašić u izjavi za medije odbacio je sumnje u seksualno zlostavljanje i zataškavanje takvih slučajeva i cijeli slučaj protumačio napadom na njega kao ravnatelja.

U domu na Monte Zaru smještena su djeca s teškoćama u ponašanju i počinitelji kažnjivih djela. Taj centar inače udomljuje 28 štićenika, a u njemu ih trenutačno boravi osmero.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙