FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portugal odgodio referendum, Češka najavila sličan potez

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Portugal je odgodioreferendum o europskom Ustavu, rekao je u petak portugalski premijerJose Socrates kako su prenijele agencije.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Portugal je odgodio referendum o europskom Ustavu, rekao je u petak portugalski premijer Jose Socrates kako su prenijele agencije.

Portugal je odgodio izjašnjavanje zbog odluke europskih vođa koji su u četvrtak na summitu u Bruxellesu produljili rok za ratifikaciju Ustava do najmanje polovice 2007. godine, rekao je Socrates u razgovoru za privatni TSF radio.

Vlada je imala namjeru provesti referendum u listopadu, zajedno s lokalnim izborima. Socrates je rekao da on i dalje podupire Ustav i očekuje od Portugalaca da ga odobre na referendumu.

Češki premijer Jiri Parubek, kako javlja France presse, objavio je u četvrtak navečer da će predložiti političkim strankama svoje zemlje da odgode referendum za kraj 2006. ili početak 2007. godine.

"Predložit ću da se odgodi proces ratifikacije do kraja 2006. ili početka 2007.", rekao je novinarima u Bruxellesu.

Naglasio je da će organizaciju referenduma preuzeti nova vlada koja će biti izabrana na sljedećim parlamentarnim izborima krajem proljeća 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙