FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri požara iznad Kaštel Štafilića

SPLIT/KAŠTELA, 19. lipnja 2005. (Hina) - Poslijepodne su uz željezničkuprugu na Križnjaku i Tadinama, iznad Kaštel Štafilića, istodobnobuknula tri požara u kojima je izgorjelo od 15 do 20 hektara niskograslinja.
SPLIT/KAŠTELA, 19. lipnja 2005. (Hina) - Poslijepodne su uz željezničku prugu na Križnjaku i Tadinama, iznad Kaštel Štafilića, istodobno buknula tri požara u kojima je izgorjelo od 15 do 20 hektara niskog raslinja.

Požari, o kojima je dojava stigla oko 13 sati, lokalizirani su već u 16 sati, a gasi ih 50-ak vatrogasaca s 11 vozila iz pet dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kaštela i Trogira te dva kanadera, jedan helikopter i protupožarni vlak opremljen cisternom, doznaje se od predsjednika kaštelanskoga DVD-a Zlatka Lukasa.

Vatrogasci su na terenu kako bi spriječili ponovno širenje vatre.

Kako je vatra buknula istodobno na tri mjesta nakon prolaska vlaka, pretpostavlja se da je uzrok požara iskrenje kotača, no to tek trebaju utvrditi inspekcija.

Također se doznaje da je jedan pilot kanadera, zbog turbulencija, udario glavom u kabinu. Lakše je ozlijeđen pa je morao sletjeti, ali požar je, na sreću, već bio lokaliziran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙