FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog poplava u Kini više od 500 mrtvih

PEKING, 24. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Poplave i odroni zemljediljem Kine ubili su 536 osoba i prouzročili gotovo 2,5 milijunaameričkih dolara (20.4 milijardi yuana) štete u posljednjih nekolikotjedana, dok se najgore očekuje krajem ovog tjedna.
PEKING, 24. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Poplave i odroni zemlje diljem Kine ubili su 536 osoba i prouzročili gotovo 2,5 milijuna američkih dolara (20.4 milijardi yuana) štete u posljednjih nekoliko tjedana, dok se najgore očekuje krajem ovog tjedna.

U posljednjih nekoliko dana najmanje 97 osoba je poginulo, a 41 se smatra nestalom u južnoj Kini, gdje su višednevne kiše natjerale rijeke preko brana i prouzročile bujicu mulja, izvijestila je novinska agencija Xinhua.

Oko 1.4 milijuna ljudi je evakuirano u šest provincija. U jednom od najpogođenijih područja, industrijskom gradu Wuzhou u pokrajini Guangxi valovi bujice dosezali su visinu trokatnica.

Državna televizija prikazala je snimku vodenih nanosa koji se obrušavaju na sela i gradove, dok spacioci izvlače djecu na sigurno.

Dosadašnje poplave izazvale su i više od 11 milijardi yuana izravnih ekonomskih gubitaka, tvrdi Xinhua. Kina je s gubicima života i problemom poplava suočena svako ljeto

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙