FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osumnjičeni za napad u Londonu živio u BiH?

BANJA LUKA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Mohamed El Guerbouzi, zvani AbuAlssa, osoba identičnog imena kao glavnoosumnjičeni za nedavnebombaške napade u Londonu, živio je u zajednici islamskihfundamentalista u selu Gornji Rašljani u blizini Brčko - distrikta ,potvrdila je tamošnja policija u banjolučkim "Nezavisnim novinama" odutorka.
BANJA LUKA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Mohamed El Guerbouzi, zvani Abu Alssa, osoba identičnog imena kao glavnoosumnjičeni za nedavne bombaške napade u Londonu, živio je u zajednici islamskih fundamentalista u selu Gornji Rašljani u blizini Brčko - distrikta , potvrdila je tamošnja policija u banjolučkim "Nezavisnim novinama" od utorka.

"Mi smo napravili popis osoba koje žive u ovoj zajednici, a koje bi mogle biti sigurnosno zanimljive. Popis smo dostavili Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA), u čijoj je nadležnosti daljnje postupanje. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je osoba koja se navodno sumnjiči za napad u Londonu boravila u ovom mjestu, jer u ovom trenutku nemam potpunu informaciju", kazao je za "Nezavisne novine" šef policije Brčko-distrikta Milenko Miličević.

Na popisu "sigurnosno zanimljivih osoba" iz 2003. godine nalazi se i Mohamed El Guerbouzi, zvani Abu Alssa, rođen 9. veljače 1957. godine u mjestu Larache u Maroku. Prema policijskim podacima, El Guerbouzi ima marokansko državljanstvo, a u BiH je boravio s marokanskom putovnicom i osobnom iskaznicom, pišu "Nezavisne novine".

"Mi smo izvršili provjeru i prema toj provjeri El Guerbouzi je boravio u Rašljanima s još 31 osobom. Mi ne znamo da li je on imao državljanstvo BiH, jer smo ga identificirali s marokanskim dokumentima", izjavio je "Nezavisnim novinama" jedan od šefova Sektora za javni registar Brčko-distrikta.

U Interpolu BiH potvrdili su u ponedjeljak da je Ured Interpola u glavnom gradu Maroka Rabatu 2003. godine raspisao tjeralicu za Mohamedom El Guerbouzijem. Podudaraju se podaci policije Brčko- distrikta i Interpola o mjestu i datumu rođenja, imenima roditelja i državljanstvu.

U Ministarstvu civilnih poslova BiH navode da El Guerbouzi nije upisan u knjigu državljana BiH, a glasnogovornik SIPA Admir Katica je izjavio da do ponedjeljka od ove agencije niti jedna međunarodna institucija nije zatražila provjeru podataka u vezi s terorističkim napadom u Londonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙