FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na javnoj dražbi prodana 2 vlasnička udjela

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Na javnoj dražbi prodana 2 vlasničkaudjela
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Na javnoj dražbi prodana 2 vlasnička udjela

HINA - Financijski servis

Na današnjoj gotovinskoj javnoj dražbi Zagrebačke burze za dionice iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) prodani su vlasnički udjeli u dva od ponuđenih sedam trgovačkih društava, među kojima je najveći onaj osječke tvrtke IPK Kandit.

Kako su izvjestili sa Zagrebačke burze, za ponuđeni paket od 20,75 posto dionica IPK Kandita bilo je više zainteresiranih brokera pa je otvoreno dražbovno nadmetanje.

Tijekom nadmetanja je početna cijena tog paketa od 19,16 milijuna kuna utrostručena, odnosno povećana na 60,57 milijuna kuna (porast od 216 posto).

Transakciju je za kupca provela brokerska kuća Hita vrijednosnice.

Na današnjoj je dražbi prodan i paket od 171 dionice tvrtke Razvitak d.d. iz Ludbrega, i to po cijeni od 51,3 tisuće kuna, a transakciju je provela brokerska kuća Auctor.

Bez kupca su na današnjoj javnoj dražbi ostale dionice tvrtki Kera-Kor iz Ozlja (14 posto dionica), UTD Ragusa iz Dubrovnika (13,12 posto), Ilirija iz Biograda na moru (2,13 posto dionica), Brodomerkur iz Splita (0,89 posto) te Kamen iz Pazina (0,33 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙