FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Porsche" zadarskog poduzetnika namjerno zapaljen

ZADAR, 11. srpnja 2005. (Hina) - Požar u kojemu je rano jutros u Zadruizgorio osobni automobil "porsche cayenne" najvjerojatnije je izazvannamjerno od strane nepoznatog počinitelja, izvijestila je danaszadarska policija.
ZADAR, 11. srpnja 2005. (Hina) - Požar u kojemu je rano jutros u Zadru izgorio osobni automobil "porsche cayenne" najvjerojatnije je izazvan namjerno od strane nepoznatog počinitelja, izvijestila je danas zadarska policija.

Za sada se ne zna na koji način je požar podmetnut, kao ni motivi, a nisu pronađeni ni tragovi koji bi ukazivali da je riječ o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, kažu u policiji koja je izuzela tragove za potrebe vještačenja.

Prema prvim neslužbenim informacijama, automobil je eksplodirao nakon što je vatra zahvatila spremnik s gorivom.

U zadarskoj policiji kažu da je u tijeku kriminalistička obrada radi rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenja ovog kaznenog djela, a u dogovoru s državnim odvjetništvom bit će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Automobil je zapaljen jutros oko 4 sata na Trgu fra Donata Fabijanića u starom dijelu Zadra, a vatrogasci su ga 50-ak minuta kasnije. U vlasništvu je zadarske tvrtke "Navita", koje je osnivač i direktor 55-godišnji Zvonimir Nižić, a po neslužbenim podatcima "porscheom", vrijednim milijun kuna, služio se njegov sin.

Nižić je u Zadru poznat kao vlasnik više ugostiteljskih objekata i poslovnih prostora. Po pisanju tiska, jedan je od negdašnjih suvlasnika Folijaplasta, a sudjelovao je i u privatizaciji tamošnjih tvrtaka "Jadere" i "Zadranke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙