FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MOSUL - Snažna eksplozija koju je izazvao bombaš samoubojica raznijela je u nedjelju policijski stožer u Mosulu na sjeveru Iraka ubivši najmanje četiri policajca i ranivši 14 osoba, objavili su policijski i bolnički izvori. Broj žrtava mogao bi biti veći jer spasioci još uvijek pretražuju ruševine srušenog sjedišta okružne policije, prenosi Reutersov novinar s lica mjesta. Eksplozija se dogodila u vrijeme kada su ljudi dolazili na posao. Policijski stožer nalazi se u središtu grada, u trgovačkoj četvrti prepunoj trgovina.

ZAGREB - Posjet Izraelu hrvatskog premijera Ive Sanadera, prvi posjet jednog predsjednika hrvatske Vlade židovskoj državi uopće, nova je potvrda stalno uzlaznih političkih odnosa dviju zemalja, koji su počeli prije pet godina. Izrael je Hrvatsku priznao u siječnju 1992., a službeni su diplomatski odnosi uspostavljeni 1997., kad je otvoreno i hrvatsko veleposlanstvo u Tel Avivu. No, međusobni su odnosi bili daleko od idealnih sve dok je na vlasti bio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Prvi znak zatopljavanja odnosa nakon Tuđmanove smrti i uspostave nove vlasti u Zagrebu u siječnju 2000. bila je odluka Tel Aviva da na inauguraciju predsjednika Stjepana Mesića pošalje zamjenika ministra vanjskih poslova, dotad najvišeg izraelskog dužnosnika koji je posjetio Hrvatsku.

SAN FRANCISCO - Uvaženi gosti iz svih dijelova svijeta okupili su se u nedjelju u San Franciscu na obilježavanju 60. obljetnice UN-a, no na svečanosti ne sudjeluje nijedan visoki predstavnik Sjedinjenih Država. Dok su brojne druge države poslale bivše premijere, Bushovu administraciju predstavlja srednjerangirani dužnosnik Sichan Siv, predstavnik SAD-a u UN-ovom ekonomskom i socijalnom vijeću. Brojni sudionici skupa žalili su se na tako nisku razinu predstavljenosti SAD-a na proslavi kojom se obilježava potpisivanje UN-ove povelje 26. lipnja 1945. godine, kao i na slabu američku predanost naporima Svjetske organizacije. Odnosi SAD-a i UN-a napeti su, a brojne članice zamjeraju predsjedniku Georgeu Bushu da vodi izdvojenu politiku, uključujući i protivljenje nekim sporazumima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙