FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija opovrgnula da planira preuzeti zapovijedanje u južnom Iraku

SYDNEY, 11. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Australski vodeći diplomat uLondonu opovrgao je medijske tvrdnje da Australija planira odBritanije preuzeti zapovijedanje u južnom Iraku, rekavši kako to uovom trenutku nije utemeljeno.
SYDNEY, 11. srpnja 2005. (Hina/Dpa) - Australski vodeći diplomat u Londonu opovrgao je medijske tvrdnje da Australija planira od Britanije preuzeti zapovijedanje u južnom Iraku, rekavši kako to u ovom trenutku nije utemeljeno.

Australski visoki povjerenik Richard Alston komentirao je izvještaje londonskog Sunday Timesa koji je objavio da je britanska Vlada zatražila od Australije da preuzme zapovjedništvo u južnom području sa sjedištem u Basri. To bi, kako se procjenjuje, zahtijevalo slanje dodatnih 300 australskih vojnika u Irak, iako ih se u toj zemlji nalazi više od 1.400.

"Pročitao sam taj izvještaj i prema mojim saznanjima tvrdnje iznesene u njemu nisu utemeljene", kazao je Alston australskoj novinskoj agenciji AAP. Dodao je da njegova zemlja već ima važnu ulogu u provionciji al Muthanna.

"Nema sumnje da bi britanska Vlada bila oduševljena da smo dodatno angažirani, no u ovom trenutku o tome se nije raspravljalo", kazao je Alston.

Australija ima 450 vojnika na području al-Muthanne, gdje čuvaju 550 japanskih vojnih inženjera, dok Britanija u Basri, zapovjednom središtu za četiri južne iračke provincije, ima oko 2.000 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙