FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: pet mrtvih marinaca, ubijen sudac, opljačkan supertanker

BAGDAD, 16. lipnja 2005. (Hina) - Četiri američka marinca poginula su ueksploziji bombe postavljene uz cestu u gradu Ramadiju na zapaduIraka, objavila je američka vojska u četvrtak.
BAGDAD, 16. lipnja 2005. (Hina) - Četiri američka marinca poginula su u eksploziji bombe postavljene uz cestu u gradu Ramadiju na zapadu Iraka, objavila je američka vojska u četvrtak.

Vojska je potvrdila smrt još jednog američkog marinca u pucnjavi u istom gradu.

Uz najnovije žrtve, najmanje 1.714 pripadnika američkih oružanih snaga poginulo je od početka rata u Iraku 2003. godine, objavila je agencija AP.

Reuters istovremeno prenosi da je irački sudac ubijen u automobilu u gradu Mosulu na sjeveru zemlje dok se vozio na posao. Policijski i bolnički izvori potvrdili su da je u napadu smrtno stradao i vozač suca Salema Mahmouda al-Haja Alia, predsjednika okružnog suda u Mosulu.

Automobil-bomba je u četvrtak eksplodirala i u trenutku prolaska konvoja iračkih specijalaca u zapadnom dijelu Bagdada, pri čemu su poginula šestorica i ranjena 25-ica policajaca.

Napad se dogodio na cesti koja vodi prema zračnoj luci, najopasnijoj prometnici u Iraku gdje su eksplozije autobombi gotovo svakodnevne.

Reuters također prenosi da su naoružani gusari opljačkali supertanker u blizini naftnog terminala u Basri. Razbojstvo se dogodilo dva tjedna nakon što su gusari napali posadu supertankera koji je čekao ukrcaj sirove nafte u Basri, glavnoj luci za izvoz iračke nafte.

"Oglasio se alarm kada je mornar na brodu ugledao tri muškarca naoružana noževima i puškama. Napadači su pobjegli gliserom i na sreću nije bilo žrtava", potvrdila je brodarska tvrtka Gulf Agency Company.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙