FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Susret esperantskih pisaca Srednje Europe

HRAŠČINA, 9. srpnja 2005. (Hina) - U kuriji poznate esperantskeknjiževnice Spomenke Štimec u zagorskoj općini Hraščini ovog sevikenda održava susret esperantskih pisaca Srednje Europe.
HRAŠČINA, 9. srpnja 2005. (Hina) - U kuriji poznate esperantske književnice Spomenke Štimec u zagorskoj općini Hraščini ovog se vikenda održava susret esperantskih pisaca Srednje Europe.

Na današnjem susretu s publikom iz svijeta esperanta predstavljeni su mađarski pisac Istvan Nemere, Roman Dobrzynski iz Poljske, Julia Sigmund iz Rumunjske i domaćica Spomenka Štimec, a na skupu su nazočni i prevoditelji s esperanta Achtar Etemadi iz Irana i Krešimir Barković, Hrvat koji živi i radi u Parizu.

Glavna zvijezda susreta esperantskih književnika bio je Istvan Nemere, jedan od najplodnijih i najčitanijih mađarskih pisca koji objavljuje na materinskom jeziku i esperantu.

Nemere je dosad objavio 410 naslova, prevedenih na 14 jezika i prodanih u 11 milijuna primjeraka, a autor je rekao kako mu je jedna od omiljenih tema terorizam, koji proučava već tri desetljeća.

U Hraščini je predstavljeno i hrvatsko izdanje knjige poznatoga poljskog književnika i televizijskog novinara Romana Dobrzynskog "Zamenhofova ulica".

Pokrovitelj trodnevnog susreta esperantskih pisaca Srednje Europe je Svjetski savez esperantskih pisaca (EVA), a novčano ga je potpomoglo Ministarstvo kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙