FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 8. srpnja

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja zapetak, 8. srpnja
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za petak, 8. srpnja

PODGORICA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić trebao bi se u sklopu jednodnevnog posjeta Crnoj Gori sastati s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem, te s ministrom vanjskih poslova Miodragom Vlahovićem. Predviđen je i njegov susret s čelništvom hrvatske zajednice u Tivtu.

DUBROVNIK - Trodnevni neformalni sastanak ministara za europske poslove zemalja jugoistočne Europe, na kojem će sudjelovati i hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, počinje u Dubrovniku. Osim ministara iz regije, na sastanku koji će biti zatvoren za javnost sudjelovat će i njihovi kolege iz država članica Europske unije, te predstavnici Europske komisije.

GLENEAGLES - Posljednji dan summita skupine G8 u škotskom Gleneaglesu, na kojem su glavne teme borba protiv siromaštva u Africi, te klimatske promjene. Te su teme međutim u četvrtak zasjenjene terorističkim napadima na podzemnu željeznicu u Londonu u četvrtak ujutro u kojima su poginuli deseci ljudi.

BRUXELLES - Predstavnici 26 zemalja članica NATO-a održat će u Bruxellesu izvanrednu sjednicu radi procjene posljedica atentata koji su se u četvrtak dogodili u Londonu. Sjednicu Sjevernoatlantskog vijeća, koji je glavna politička instanca organizacije, sazvao je glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer kako bi se ispitale moguće mjere koje bi mogla poduzeti organizacija, a na sastanku bio se trebala iskazati solidarnost organizacije prema Velikoj Britaniji.

PEKING - Američka državna tajnica Condoleezza Rice posjetom Kini počinje višednevnu azijsku turneju tijekom koje će posjetiti i Tajland, Južnu Koreju i Japan.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Srđan Baković

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙