FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fischer: EU se mora nastaviti širiti

VARŠAVA, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Fischer je u ponedjeljak izjavio kako se EU moradržati svojih obveza prema daljnjem širenju bloka koji sada broji 25članica, unatoč rastućem nezadovoljstvu prema tom procesu u javnosti.
VARŠAVA, 27. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer je u ponedjeljak izjavio kako se EU mora držati svojih obveza prema daljnjem širenju bloka koji sada broji 25 članica, unatoč rastućem nezadovoljstvu prema tom procesu u javnosti.

Nešto ranije u ponedjeljak je francuski ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy rekao da EU treba prekinuti proces proširenja nakon što primi Rumunjsku i Bugarsku u članstvo i nakon odbacivanja europskog ustava na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj.

"Prema mom mišljenju moramo ispuniti naše obveze prema proširenju EU-a čak i ako je to nepopularno", rekao je Fischer koji je u Varšavu stigao na sastanak ministara vanjskih poslova zemalja Weimarskog trokuta.

No, kazao je da je za daljnje proširenje potrebno ojačati institucije EU-a. "Unija mora učiniti što je obećala. Međutim, ako se mislimo širiti bez jačanja institucija i zatvaranja rupa onda ćemo iz jedne krize upasti u veću", rekao je njemački ministar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙