FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistanski predsjednik Musharraf tvrdi da je bin Laden živ

CANBERRA, 14. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Pakistanski predsjednik PervezMusharraf izjavio je u utorak da je šef terorističke mreže al-Qaide,Osama bin Laden, živ i vjerojatno se skriva u planinama napakistansko-afganistanskoj granici.
CANBERRA, 14. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf izjavio je u utorak da je šef terorističke mreže al-Qaide, Osama bin Laden, živ i vjerojatno se skriva u planinama na pakistansko-afganistanskoj granici.

Govoreći pred novinarima prigodom posjeta Australiji gdje bi trebao potpisati pakt o suradnji protiv terorizma, general Musharraf je kazao da je Pakistan izgubio 250 ljudi u operacijama potrage za bin Ladenom i drugim islamistima u plemenskim zonama na zapadu Pakistana.

Dodao je da su ti napadi omogućili uništavanje centara za komunikaciju i logistike terorističkih mreža, sprječavajući ih da funkcioniraju na koherentan način, ali da je mozak atentata od 11. rujna ostao neuhvatljiv zahvaljujući brdovitom terenu.

"Vrlo je lako da se netko ondje sakrije. Znam da je živ. Vjerojatno je živ", rekao je on, dodajući da se oslanja na informacije kojima raspolaže Pakistan i ispitivanjima uhićenih pripadnika al-Qaide.

Predsjednik Musharraf trebao bi potpisati sporazum o antiterorističkoj suradnji u srijedu na susretu s australskim premijerom Johnom Howardom.

Radi se o prvom posjetu Australiji šefa pakistanske države i Howard ga je ocijenio "povijesnim korakom" u razvoju bilateralnih odnosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙