FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Uništio ZET-ov transformator i ukrao 300 kilograma bakra

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Kako bi se domogao oko 300 kilogramabakra nepoznati lopov uništio je rezervni strujni transformatorZagrebačkog električnog tramvaja (ZET) na Aveniji Dubrovnik iprouzročio oko 250 tisuća kuna štete, doznaje se danas u policiji.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Kako bi se domogao oko 300 kilograma bakra nepoznati lopov uništio je rezervni strujni transformator Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) na Aveniji Dubrovnik i prouzročio oko 250 tisuća kuna štete, doznaje se danas u policiji.

Ukradene bakrene ploče su služile kao primarna i sekundarna jezgra, smještena u unutrašnjosti transformatora koji je nakon ove neuobičajene krađe potpuno neupotrebljiv za daljnju uporabu.

Točno vrijeme krađe policiji nije poznato, ali pretpostavljaju da je u energetski pogon provaljeno u utorka ili srijedu.

Nepoznati lopov obio je lokot na ulaznim vratima, došao do rezervnog transformatora i najprije skinuo glavni odvodni ventil za mjerenje temperature i ispustio oko 200 litara ulja. Potom je demontirao uređaj za mjerenje temperature ulja i skinuo poklopac transformatora, a da bi to učinio morao se potruditi jer je poklopac bio pričvršćen s čak 96 metalnih vijaka. Nakon što je izvadio magnetske limene ploče nepoznati lopov došao je do 300 kilograma teškog plijena.

Policiji nije objasnila na koji je način lopov s mjesta zločina odnio tako težak teret.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙