FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio prvi Live 8 u Tokiju, počeo drugi u Johannesburgu

TOKIO, 2. srpnja 2005. (Hina) - Live 8 održan u Tokiju završio je usubotu navečer po lokalnom vremenu nakon pet sati koncerta u kojem jeglavna zvijezda bila Islanđanka Bjoerk.
TOKIO, 2. srpnja 2005. (Hina) - Live 8 održan u Tokiju završio je u subotu navečer po lokalnom vremenu nakon pet sati koncerta u kojem je glavna zvijezda bila Islanđanka Bjoerk.

Tokijski koncert održan je unutar najvećeg tokijskog izložbenog prostora u predgrađu grada, a podijeljeno je deset tisuća ulaznica.

Nakon japanske prijestolnice, koja je otvorila seriju planetarnih mega-koncerata, drugi je koncert počeo u Johannesburgu.

To je jedini grad na afričkom kontinentu u kojem će biti održan jedan od deset koncerata čiji je cilj uputiti poruku čelnicima najrazvijenijih zemalja u svijetu da djeluju protiv siromaštva u Africi.

Ostali koncerti započet će rano poslije podne a održat će se u Londonu, Berlinu, Rimu, Parizu, Philadelphiji, Barrieu blizu Toronta, Moskvi i Cornwallu.

Koncerti su organizirani kako bi se izvršio pritisak na čelnike zemalja G8 koji se sastaju na summitu u Škotskoj od 6. do 8. srpnja da učine sve što je moguće u borbi protiv siromaštva u Africi.

Organizatori koncerta u otvorenom pismu objavljenom u subotu u listu Times pozvali su vođe G8 "da ne razočaraju nade siromašnih" na svojem summitu u Škotskoj.

I papa Benedikt XVI. pozvao je vođe G8 da se bore protiv siromaštva. "Ljudi u bogatim zemljama moraju biti spremni preuzeti teret smanjivanje duga siromašnih zaduženih zemalja i moraju natjerati svoje čelnike da poštuju obvezu smanjivanja siromaštva u svijetu, a posebno u Africi, do 2015.", rekao je Papa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙