FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedan Izraelac mrtav i dvojica ranjena u napadu naoružanih Palestinaca

JERUZALEM, 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Naoružani Palestinci otvorilisu u petak vatru na skupinu doseljenika na jugu Zapadne obale, ubivšiizraelskog mladića (17) i ranivši dvije osobe, i tako još višeugrozili gotovo petomjesečno primirje.
JERUZALEM, 24. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Naoružani Palestinci otvorili su u petak vatru na skupinu doseljenika na jugu Zapadne obale, ubivši izraelskog mladića (17) i ranivši dvije osobe, i tako još više ugrozili gotovo petomjesečno primirje.

Naoružani Palestinci zapucali su iz automobila na autostopere koji su stajali kod križanja jugozapadno od Hebrona, pobjegli na jug i zatim se vratili kako bi izveli i drugi napad, priopćila je izraelska vojska.

Odgovornost za napad u anonimnom telefonskom pozivu AFP-u preuzele su Brigade mučenika Al-Aqse, naoružana skupina povezana s Fatahom. Vjerodostojnost tog poziva još se ne može utvrditi.

Obnova sukoba baca sjednu na susret između izraelskog premijera Ariela Sharona i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji se održao u utorak nakon dugotrajnog planiranja.

Sharon je upozorio Abasa da ukoliko napadi ne prestanu Izrael neće ispuniti obećanja u svezi s ustupanjem sigurnosnog nadzora nad Betlehemom i Qalqilyjom na Zapadnoj obali u sljedeća dva tjedna.

Pogibijom ovog mladića broj ubijenih od početka Intifade koncem rujna 2000. popeo se na 4.774, među kojima je 3.708 Palestinaca i 991 Izraelac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙