FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turistički promet na šibenskom području povećan 17 posto

ŠIBENIK, 6. srpnja 2005. (Hina) - U turističkim središtima Šibensko-kninske županije u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarenoje više od 591.000 turističkih noćenja ili 17 posto više nego u istomprošlogodišnjem razdoblju, dok je samo u lipnju turistički prometpovećan za oko 13 posto, izvijestila je Županijska turističkazajednica.
ŠIBENIK, 6. srpnja 2005. (Hina) - U turističkim središtima Šibensko-kninske županije u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvareno je više od 591.000 turističkih noćenja ili 17 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dok je samo u lipnju turistički promet povećan za oko 13 posto, izvijestila je Županijska turistička zajednica.

Strani su gosti u šest mjeseci ostvarili 24 posto noćenja više a domaći, kao i na već dijelu Jadrana, oko 12 posto manje nego lani.

Najveći broj noćenja, više od 206.000, od siječnja do kraja lipnja zabilježen je na području grada Šibenika, što predstavlja ukupno povećanje od 44 posto, od čega je promet stranih gostiju povećan za čak 75 posto, a domaćih smanjen za oko 15 posto. Na drugom su mjestu Vodice s oko 133.000 noćenja , a slijede Primošten, te mjesta na otoku Murteru.

U gotovo svim turističkim središtima Šibenske rivijere, ukupni šestomjesečni turistički rezultati su bolji od prošlogodišnjih, a među posjetiteljima su najbrojniji bili Nijemci, koji su imali oko 22 posto noćenja više nego lani. Zatim slijede Austrijanci, Francuzi i Česi.

Šibenik, Vodice i Primošten bili su najposjećeniji i u lipnju kada je na području cijele Šibensko-kninske županije zabilježeno oko 356.000 turističkih noćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙