FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skijanje: "Zlatni medvjed" 5. siječnja 2006

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - "Zlatni medvjed", slalomska utrkaSvjetskog kupa skijašica na zagrebačkome Sljemenu, održat će se 5.siječnja 2006, dok se muška utrka slalomaša ne predviđa prije sezone2007/2008, rekao je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - "Zlatni medvjed", slalomska utrka Svjetskog kupa skijašica na zagrebačkome Sljemenu, održat će se 5. siječnja 2006, dok se muška utrka slalomaša ne predviđa prije sezone 2007/2008, rekao je direktor skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

Ukoliko ne bude krupnih pogrešaka, ženska utrka je definitivno u kalendaru i za 2007. kada je termin je 4. siječnja, s tim da se zasad odustalo od veleslaloma ili još jednog slaloma, dok je realna opcija za mušku slalomsku utrku 2008. kada u kalendaru nema Svjetskog prvenstva ili Olimpijskih igara, izjavio je Pavlek.

On je kazao kako većih građevinskih radova na Sljemenu ove godine neće biti, ali je od iznimne važnosti izgraditi još jedno akumulacijsko jezero kapaciteta 15.000 kubičnih metara vode, s kojim bi se trajno riješio problem zasnježavanja staze, budući da snježnih topova ima dovoljno, ali ne i vode. Time bi se riješio i problem nedostupnosti skijališta za građanstvo, jer Sljeme trenutno ima jednu pravu i dvije "polovične" staze, a s tim se ne mogu zadovoljiti niti interesi sportaša, niti građanstva

"Zlatni medvjed" je lani, samo kroz sportski dio organizacije, koštao 21 milijun kuna, pri čemu je 65 posto pokriveno prihodom od ulaznica i sponzora, a ostatak je dao Grad i država, završio je Pavlek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙