FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janica Kostelić na atroskopskoj operaciji desnog koljena

SCHRUNS/ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Poznati austrijski ortopeddr. Christian Schenk izvršit će u utorak 7. lipnja atroskopskuoperaciju desnog koljena najbolje hrvatske sportašice i trostrukeolimpijske pobjednice Janice Kostelić.
SCHRUNS/ZAGREB, 6. lipnja 2005. (Hina) - Poznati austrijski ortoped dr. Christian Schenk izvršit će u utorak 7. lipnja atroskopsku operaciju desnog koljena najbolje hrvatske sportašice i trostruke olimpijske pobjednice Janice Kostelić.

Po riječima glasnogovornika HSR Ozrena Muellera Janica je u petak 3. lipnja tijekom treninga veleslaloma na austrijskom ledenjaku Hintertux osjetila bol u desnom koljenu zbog kojeg u subotu nije trenirala.

U nedjelju je na treningu ponovno osjetila bol nakon čega su otac i trener Ante Kostelić i direktor reprezentacije Vedran Pavlek u dogovoru s liječnikom reprezentacije Miroslavom Hašpelom odlučili da Janica danas obavi magnetsku rezonancu.

Nju je u Schrunsu obavio dr. Schenk koji se zbog toga prije vremena vratio s ljetovanja u Nici. Na žalost, tijekom pregleda je utvrđeno oštećenje hrskavice desnog koljena zbog kojeg će dr. Schenk danas obaviti atroskopsku operaciju. Tek će se tijekom atroskopskog postupka odlučiti hoće li se ići na tzv. 'zaglađivanje' hrskavice ili na 'mikrofrakturu'. Naime, od postupka za koji se liječnik odluči ovisit će i dužina Janičina oporavka koja je kod 'zaglađivanja' traje 2 do 3 tjedna, a kod ' mikrofrakture' od 2 do 3 mjeseca.

Ozren Mueller je podsjetio da je dr. Schenk obavio mikrofrakturu lijevog Janičinog koljena uoči Olimpijskih igara u Salt Lake Cityju kao i na koljenu Ivice Kostelića uoči svjetskog prvenstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙