FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawi odlučan nastaviti džihad u Iraku

DUBAI, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Šef al-Qaide u Iraku Abu Musabal-Zarqawi izjavio je da je odlučan nastaviti džihad Iraku i najavioosnivanje nove antišijitske brigade, navodi se u audio snimci koja muse pripisuje i koja je u srijedu stavljena na internet.
DUBAI, 6. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Šef al-Qaide u Iraku Abu Musab al-Zarqawi izjavio je da je odlučan nastaviti džihad Iraku i najavio osnivanje nove antišijitske brigade, navodi se u audio snimci koja mu se pripisuje i koja je u srijedu stavljena na internet.

"Sve što želimo je pobijediti u Iraku kako bismo zatim išli u Jeruzalem", govori Zarqawi u novoj snimci čija vjerodostojnost još nije utvrđena.

On u poruci dodaje da neprijatelj do te mjere proživljava svoje najteže dane u Mezopotamiji da je jedan član američkog kongresa izjavio da "Sjedinjene Države gube rat u Iraku".

Na istoj su internet stranici također u srijedu objavljene preslike dokumenata (vozačka dozvola, osobna karta, zdravstvena iskaznica) otpravnika poslova egipatskog veleposlanstva u Iraku koji je otet ove nedjelje. Al-Zarqawi je preuzeo odgovornost za tu otmicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙