FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed u Edinburghu radi pritiska na G8

EDINBURGH, 2. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Organizatori prosvjeda masovnogprotiv siromaštva koji će se tijekom dana održati u Edinburghu pozvalisu na vršenje pritiska na čelnike skupine G8 prije njihova summita uGleneaglesu, osuđujući siromaštvo kao "potpuno neprihvatljivu" dramu"koja se mogla izbjeći".
EDINBURGH, 2. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Organizatori prosvjeda masovnog protiv siromaštva koji će se tijekom dana održati u Edinburghu pozvali su na vršenje pritiska na čelnike skupine G8 prije njihova summita u Gleneaglesu, osuđujući siromaštvo kao "potpuno neprihvatljivu" dramu "koja se mogla izbjeći".

"Trideset tisuća djece, jedno svake tri sekunde, umire svakodnevno zbog siromaštva", podsjetio je Richard Bennett, predsjednik akcije "Make Poverty History".

"Ekstremno siromaštvo se u potpunosti može izbjeći i stoga je potpuno neprihvatljivo", dodao je Bennett na konferenciji za tisak prije prosvjeda na kojem se očekuje od 100 do 200 tisuća osoba.

Prosvjednici, od kojih se zatražilo da hodaju u bijelom, trebali bi formirati divovski krug oko središta Edinburgha, preuzimajući motiv bijele narukvice koja služi kao simbol MPH-u i srodnim pokretima u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙