FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: Sa zatvorenicima u Guantanamu dobro se postupa

COPENHAGEN, 6. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush, koji boravi u kratkom posjetu Danskoj, u srijedu je stao uobranu tretmana prema zatvorenicima u zaljevu Guantanamo na Kubi.
COPENHAGEN, 6. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Američki predsjednik George W. Bush, koji boravi u kratkom posjetu Danskoj, u srijedu je stao u obranu tretmana prema zatvorenicima u zaljevu Guantanamo na Kubi.

"Sa zatvorenicima se tamo dobro postupa, sve je u potpunosti transparentno", ustvrdio je Bush na zajedničkoj konferenciji za novinare s danskim premijerom Andersom Foghom Rasmussenom.

Postupanje prema zatvorenicima u Guanatamu jedno je od nekoliko pitanja zbog kojih je Rasmussen ranije otvoreno kritizirao Busha.

Dvojica čelnika također su razgovarala o Africi, uključujući poduzimanje mjera protiv AIDS-a i malarije, liberalizaciji trgovine i pomoći afričkim zemljama.

"Dat ćemo pomoć i poništiti dug, ali želimo se uvjeriti da će vlade investirati u svoj narod ...i boriti se protiv korupcije", kazao je Bush. Kako je dalje rekao, on neće moći pogledati u oči američkim poreznim obveznicima ako zemlje koje primaju pomoć ne postignu prave standarde demokracije. "Očekujemo dobro upravljanje", istaknuo je.

Rasmussen je rekao da je njegova zemlja velikodušni donator siromašnim zemljama, ali da moraju postojati uvjeti. "Sva naša pomoć bit će uzaludna ako zemljama vladaju diktatori. Mi velikodušno nagrađujemo zemlje koje se bore protiv korupcije".

Nakon posjeta Kopenhagenu, Bush kasnije u srijedu putuje na summit G8 u Škotskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙