FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran poručio Zapadu: Ne donosite unaprijed sud o novom predsjedniku

TEHERAN, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Iransko ministarstvovanjskih poslova upozorilo je u nedjelju zapadne zemlje da ne donoseunaprijed sud o novom predsjedniku Mahmudu Ahmadinedžadu i priopćiloje da se nuklearna politika Irana neće mijenjati.
TEHERAN, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Iransko ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je u nedjelju zapadne zemlje da ne donose unaprijed sud o novom predsjedniku Mahmudu Ahmadinedžadu i priopćilo je da se nuklearna politika Irana neće mijenjati.

Zapanjujuća pobjeda Ahmadinedžada na predsjedničkim izborima u petak izazvala je kritike na Zapadu koji strahuje da će ultrakonzervativni teheranski gradonačelnik zauzeti tvrdi stav u vanjskoj politici, posebice glede napetih nuklearnih pregovora koje Iran vodi s Europskom unijom.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Hamid Reza Asefi rekao je da neće biti velikih promjena u vanjskoj politici.

"Naša politika smanjivanja napetosti definitivno će se nastaviti i mislim da se naša makro politika neće promijeniti", kazao je on na tjednoj konferenciji za novinare. "Nuklearni pregovori su dio naše makro politike o kojoj odlučujemo konsenzusom. To se neće promijeniti dolaskom novog predsjednika", dodao je.

"Žele li Europljani vjerovati Ahmadinedžadu ili ne to je njihov problem, ali ja mislim da mu trebaju vjerovati i da trebaju izbjegavati donošenje procjena unaprijed", rekao je Asefi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙