FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schroeder izbjegava razmirice o britanskoj kuhinji

BERLIN, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački kancelar GerhardSchroeder dao je sve od sebe kako bi izbjegao raspravu o osporavanojbritanskoj kuhinji, no izjavio je ipak kako se nada da će dobitiukusan odrezak kada ovoga tjedna bude sudjelovao na summitu G8 uŠkotskoj.
BERLIN, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder dao je sve od sebe kako bi izbjegao raspravu o osporavanoj britanskoj kuhinji, no izjavio je ipak kako se nada da će dobiti ukusan odrezak kada ovoga tjedna bude sudjelovao na summitu G8 u Škotskoj.

Francuski predsjednik Jacques Chirac navodno se ovoga tjedna na sastanku sa Schroederom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom našalio kako se Britancima ne može vjerovati kad tako loše kuhaju.

Upitan veseli li se hrani na sastanku šefova osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta u Gleneaglesu, Schroeder se izvukao diplomatskim odgvorom.

"Nisam baš neki ljubitelj lososa, radije bih pojeo jedan dobar, ukusan odrezak", rekao je Schroeder. "No, budući da nisam stručnjak na tom području, ne bih mogao reći koliko dobro kuhaju Englezi ili Škoti", dodao je.

Upitan je li se Chirac doista našalio na račun Engleza i njihove kuhinje, njemački je kancelar odgovorio: "O tim tajnim razgovorima od mene nećete čuti ni riječi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙