FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić čestitao "top studentima"

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Proglašeno je 25 najboljih studenata,izabranih u akciji "Top stipendije za top studente", koji će odlistopada ove do srpnja iduće godine primati 4000 kuna na mjesec.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Proglašeno je 25 najboljih studenata, izabranih u akciji "Top stipendije za top studente", koji će od listopada ove do srpnja iduće godine primati 4000 kuna na mjesec.

Na današnjoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin "top studentima" čestitao je predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, poduprvši taj projekt koji cijeni znanje. Pozvao je sve one koje mogu sudjelovati u tom projektu kako bi dogodine bilo više novca za studente.

"Živimo u vrijeme kad industrija znanja postaje ono što može pokrenuti društvo", rekao je Mesić, dodavši da Hrvatska želi uhvatiti korak s Europom, ali ne samo u političkom povezivanju već i u znanju.

Stipendijsko vijeće odabralo je 100 finalista, među kojima je Komisija izabrala 25 najboljih studenata. Na natječaj se prijavilo 557 studenata, što je za 40 posto više nego prošle godine i najveći je broj prijava od kada je prije četiri godine pokrenuta akcija.

Uvjet za prijavu bile su izvrsne ocjene te da izvannastavnim aktivnostima student pokazuje akademsku i društvenu zainteresiranost i angažiranost.

Studentima je čestitao i predsjednik Uprave "Nacional medija grupe" Ivo Pukanić, ocijenivši da ta akcija može uvelike pozitivno utjecati na sustav školovanja i stipendiranja studenata u Hrvatskoj. Zauzeo se za promjenu zakonodavstva koje bi omogućilo što većem broju gospodarstvenika da se uključi u stipendiranje studenata i učenika.

Stipendije su dobili Marija Buljan, Ivana Pavlinac, Goran Tanacković, Lana Jović, Ana Čumbelić, Slaven Abdović, Antonija Kožul, Ivana Knežić, Elizabeta Zehentner, Bruno Vlahek, Mladen Kolar, Ana Kundid, Anja Baraba, Đurđica Mihaljević, Tomislav Sokol, Ana Blagaić, Vjekoslav Štrukil, Jelena Poštić, Krešimir Bedek, Jovana Zoroja, Nika Stagličić, Josip Dujmović, Biljana Zrnić, Mario Vranješ i Martin Petričić,

"Top stipendiju za top studente" pokrenuo je tjednik "Nacional", a akciji su se pridružile tvrtke INGRA, INA, "Podravka", Diners Club Adriatic i HRT.

Akciju podupiru Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, koje će svoju potporu "top studentima" iskazati "institutom izvrsnosti", potvrdom koju će dobivati samo izvrsni studenti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙