FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpora Janšinoj vladi u padu, ali gubi i najjača oporbena stranka

LJUBLJANA,20. lipnja(Hina) - Potpora slovenske javnosti koalicijskojvladi Janeza Janše manja je nego prije tri mjeseca, ali popularnostgube i liberalni demokrati bivšeg premijera Antona Ropa, pokazala jeanketa javnog mnijenja koju je u ponedjeljak objavio ljubljanski list"Dnevnik".
LJUBLJANA,20. lipnja(Hina) - Potpora slovenske javnosti koalicijskoj vladi Janeza Janše manja je nego prije tri mjeseca, ali popularnost gube i liberalni demokrati bivšeg premijera Antona Ropa, pokazala je anketa javnog mnijenja koju je u ponedjeljak objavio ljubljanski list "Dnevnik".

Janšini Slovenski demokrati (SDS) imaju međutim još uvijek vrlo visoku potporu u javnosti i za njih bi na izborima glasovalo 31,8 posto glasača, dok bi Ropovi liberalni demokrati (LDS), dugo godina najjača stranka u Sloveniji, dobili samo 12 posto, pokazuju rezultati ankete.

Popularnosti Janšine vlade u zadnje vrijeme naškodile su afere oko nekih ministara, osobito ministra obrane Karla Erjaveca i ministrice poljoprivrede Marije Lukačič, dok se liberalni demokrati još nisu konsolidirali nakon poraza na lanjskim izborima, a u stranci postoje razmimoilaženja i zahtjevi da Rop odstupi s mjesta predsjednika stranke.

49 posto birača smatra da je sadašnji predsjednik Janez Drnovšek bio najbolji premijer do sada, a 21 posto birača smatra da je najbolji predsjednik vlade Janez Janša, pokazala je u "Dnevniku" objavljena anketa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙