FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blair uvjeren u dogovor o Financijskoj perspektivi do kraja godine

LONDON, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer TonyBlair rekao je u utorak da vjeruje kako bi u sljedećih šest mjeseci,kada Velika Britanija predsjedava Europskom unijom, mogao bitipostignut dogovor o dugoročnom proračunu Europske unije, ali poduvjetom da se reformiraju i poljoprivredne subvencije.
LONDON, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski premijer Tony Blair rekao je u utorak da vjeruje kako bi u sljedećih šest mjeseci, kada Velika Britanija predsjedava Europskom unijom, mogao biti postignut dogovor o dugoročnom proračunu Europske unije, ali pod uvjetom da se reformiraju i poljoprivredne subvencije.

Blair koji preuzima predsjedavanje EU od Luksemburga 1. srpnja, rekao je novinarima nakon sastanka sa švedskim premijerom Goranom Perssonom, da London može postići dogovor o Financijskoj perspektivi za razdoblje od 2007. do 2013. ali da će neovisno o tome tražiti sveobuhvatne gospodarske reforme.

Blair je ponovio svoje stajalište da bi se Britanija mogla odreći rabata, ali samo ako se reformiraju goleme poljoprivredne subvencije, koje najvećim dijelom odlaze Francuskoj.

"Spremni smo... priznati da je rabat anomalija koja mora biti uklonjena, no to se mora dogoditi u kontekstu mijenjanja i druge anomalije", dodao je.

Švedski premijer suglasio se s Blairom, istaknuvši kako sadašnje stanje, kad ogroman dio europskog proračuna odlazi u agrarne subvencije, "nije orijentirano prema budućnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙