FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 5. srpnja

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 5. srpnja.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 5. srpnja.

ZAGREB - U povodu osnivanja Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, u Centru Kaptol održat će se svečanost na kojoj će predsjednik Vlade Ivo Sanader uručiti ključeve prostorija Komisije njenom predsjedniku Kemalu Karkinu. Premijer Sanader će, kako je najavljeno iz vladinog Ureda za odnose s javnošću, tom prilikom održati govor. Međunarodnu komisiju za sliv rijeke Save, sa sjedištem u Zagrebu, osnovale su Hrvatska, Slovenija, BiH i Srbija i Crna Gora, a konstituirana je na sjednici 27. lipnja. Cilj joj je uređenje rijeke Save za plovidbu i gospodarsko korištenje te zaštita od štetnog djelovanja voda i onečišćenja. Pokrovitelji Savske komisije su Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Europu i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice

za BIH (OHR). (u 13 sati, Centar Kaptol, Nova ves 11)

ZAGREB - Hrvatsko energetsko društvo - zaklada "Hrvoje Požar" dodijelit će svoje godišnje nagrade. Nagrade se dodjeljuju djelatnicima za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike, za inovacije na području energetike, za realizirani projekt nacionalnog gospodarenja energijom, za unapređenje kvalitete okoliša, vezano uz energetske objekte i za popularizaciju energetike. Godišnja nagrada "Hrvoje Požar" dodjeljuje se studentima energetskog usmjerenja za izvrstan uspjeh u studiju ili za osobito zapažen diplomski rad. Stipendije za stručni dio szudija dodijelit će se studentima energetskog usmjerenja s izvrsnim uspjehom u studiju (12,00 sati, HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se predavanje F. Williama Engdahl-a, pod nazivom "Potraga za energetskom sigurnošću i budućnost Euroazije: Što Hrvatska može očekivati?". Engdahl je autor knjige "Stoljeće rata", jedne od najčitanijih u svijetu iz područja geopolitike. Radio je kao ekonomist i pisac u New Yorku i Europi baveći se temema poput politike MMF-a prema bivšem Sovjetskom savezu, dugovanja zemalja Trećeg svijeta te Azijske krize (14,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatske željeznice otvorit će moderniziranu liniju za zavarivanje tračnica u pogonu svoje tvrtke kćeri - Proizvodnja-regeneracija d.o.o. u Zaprešiću. Vrijednost postrojenja je 2,5 milijuna eura. Modernizirana linija se sastoji od tri stroja i to stroja za čišćenje krajeva tračnice, stroja za zavarivanje tračnica i tzv. završnog obradnog centra na kojem se izvodi lasersko mjerenje, hidraulično ravnanje tračnica i fino brušenje zavarenog mjesta. Sva tri stroja povezuje u potpunosti obnovljena linija za transport tračnica. U pogonu je moguće zavariti oko 360 kilometara tračnica na godinu (12,00 sati, Proizvodnja regeneracija, Kolodvorska bb, Zaprešić).

Urednik: Darko Buković

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙