FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savudrija: Slovenske ribarice i policija u hrvatskim vodama

SAVUDRIJA,4. srpnja 2005.(Hina) - Slovenska ribarica uočena je jutros u7 sati kako ribari na šest milja južnije od crte razgraničenja uSavudrijskoj vali u hrvatskim teritorijalnim vodama, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković.
SAVUDRIJA,4. srpnja 2005.(Hina) - Slovenska ribarica uočena je jutros u 7 sati kako ribari na šest milja južnije od crte razgraničenja u Savudrijskoj vali u hrvatskim teritorijalnim vodama, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković.

Istaknuo je kako je hrvatska policija upozorila posadu slovenske ribarice da su u hrvatskim teritorijalnim vodama, no ribarica je taj položaj napustila tek u 10,16 sati.

Hrvatski policajci nešto nakon 7 sati uočili su i drugu slovensku ribaricu na četiri i pol milje južnije od crte razgraničenja, također u hrvatskim teritorijalnim vodama. Ta je ribarica, nakon obavljena posla, taj položaj u Savudrijskoj vali napustila u 9,05 sati.

Oko 11 sati na 1,6 milja u hrvatskim teritorijalnim vodama uočene su pak dvije slovenske ribarske koće, "Riba 1" i "Riba 2", koje je pratilo slovensko policijsko ophodno plovilo.

Na 2,1 nautičke milje u hrvatskom moru došlo je do kontakta između hrvatske i slovenske policije, u tijeku kojeg su slovenski policajci upozoreni da se nalaze u hrvatskim teritorijalnim vodama, kao što su upozorene i posade ribarskih koća, napomenuo je glasnogovornik PU-a.

Slovenske koće napustile su hrvatsko more u 12,30, a slovenska policija u 12,55 sati, navodi policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙