FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar na Šolti pod nadzorom

ZAGREB/DIVULJE, 3. srpnja 2005. (Hina) - Požar na otoku Šolti, koji jeplanuo jutros iza 10 sati, pod nadzorom je gasitelja od 17 sati, ali zbog jakog vjetra (bure) ima povremenih aktiviranja koje vatrogasnesnage na požarištu saniraju, navodi Vatrogasno operativno središte uDivuljama u izvješću od 18 sati.
ZAGREB/DIVULJE, 3. srpnja 2005. (Hina) - Požar na otoku Šolti, koji je planuo jutros iza 10 sati, pod nadzorom je gasitelja od 17 sati, ali zbog jakog vjetra (bure) ima povremenih aktiviranja koje vatrogasne snage na požarištu saniraju, navodi Vatrogasno operativno središte u Divuljama u izvješću od 18 sati.

Protupožarni zrakoplov kanader i helikopter s uređajem za gašenje vraćeni su u bazu.

Na požarištu su gasitelji DVD-a Šolta, lokalno stanovništvo, pripadnici Državne intervencijske postrojbe iz Šibenika i Divulja te županijska vatrogasna postrojba iz Splita.

Na požarište je upućeno i 120 vojnika, a namjenski osposobljene snage Hrvatske vojske će čuvati požarište tijekom noći i sanirati ga. Izgorjelo je oko 30 hektara borove šume.

Požar kod Penđe, kod mjesta Popovići u Konavlima, koji je planuo noćas oko 2 sata, sanira se i čuva, te se natapaju rubni dijelovi, navodi Državni centar 112 u izvješću od 17,30 sati.

Na požarištu su gasitelji lokalnih snaga dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Grude i Konavle te Državne intervencijske postrojbe iz Dubrovnika. Potpuno gašenje otežava jak vjetar koji često mijenja smjer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙