FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Oružane snage spremne za protupožarnu sezonu

SPLIT, , 11. lipnja 2005. (Hina) Ministarstvo obrane RepublikeHrvatske i Oružane snage predstavili su danas u zrakoplovnoj baziDivuljama, u sklopu seminara za medijske djelatnike, u organizacijiMORH-a, svoju pripremljenost za protupožarnu sezonu te koordiniranostzračnih, kopnenih i mornaričkih postrojba u gašenju požara.
SPLIT, , 11. lipnja 2005. (Hina) Ministarstvo obrane Republike Hrvatske i Oružane snage predstavili su danas u zrakoplovnoj bazi Divuljama, u sklopu seminara za medijske djelatnike, u organizaciji MORH-a, svoju pripremljenost za protupožarnu sezonu te koordiniranost zračnih, kopnenih i mornaričkih postrojba u gašenju požara.

Ministar obrane Berislav Rončević rekao je da su Oružane snage i ljudima i tehnikom spremne pomoći dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima u protupožarnoj sezoni. Istaknuo je da su tri kanadera potpuno spremna, a četvrti će biti spreman krajem sljedećeg tjedna. Napomenuo je da su kanaderi trajnije sredstvo pomoći vatrogascima na tlu, dodajući kako jedan sat leta državu stoji oko 5600 američkih dolara.

Osim kanadera, spremno je i šest helikoptera Ratnoga zrakoplovstva tipa MI-8, jedan helikopter tipa BEL, jedan zrakoplov pilates i jedan vatrogasni zrakoplov tipa AIR-traktor.

Ministar Rončević je rekao da se, osim predstavljenih snaga, u slučaju potrebe mogu angažirati i dodatne, a posebice je istaknuo da u gašenju požara sudjeluje isključivo profesionalni sastav Oružanih snaga.

Nakon toga održana je vatrogasna vježba "Čiovo 2005." na kojoj je ministru Rončeviću i nazočnim novinarima prikazana koordinacija vatrogasnih postrojba, zračnih, kopnenih i mornaričkih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙