FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Che Guevarina kćerka napisala knjigu o venecuelanskom predsjedniku Chavezu

HAVANA, 3. srpnja 2005. (Hina/AP) - Kćerka legendarnog revolucionaraChe Guevare napisala je knjigu o venecuelanskom predsjedniku HuguChavezu koja se temelji na intervjuima što ih je s njim vodila ukojima je Chavez opisao svoje djetinjstvo, obitelj i veze s kubanskimvođom Fidelom Castrom.
HAVANA, 3. srpnja 2005. (Hina/AP) - Kćerka legendarnog revolucionara Che Guevare napisala je knjigu o venecuelanskom predsjedniku Hugu Chavezu koja se temelji na intervjuima što ih je s njim vodila u kojima je Chavez opisao svoje djetinjstvo, obitelj i veze s kubanskim vođom Fidelom Castrom.

"Uvijek je uzbudljivo doznati nešto više o čovjeku koji je odlučio transformirati društvo, posebno ako je ta transformacija namijenjena poboljšanju života stanovnika", napisala je Aleida Guevara na zadnjoj strani knjige.

Knjigu koju je izdao nakladnik Ocean Press pod naslovom "Chavez: Venecuela i nova Latinska Amerika", prošlog je tjedna u Havani predstavio Adan Chavez, venecuelanski veleposlanik na Kubi i brat aktualnog predsjednika Huga Chaveza.

Autorica knjige, Aleida Guevara, dvaput se sastala s Chavezom u veljači 2004. u Caracasu. U knjizi, utemeljenoj na njihovim razgovorima, Chavez otvoreno progovara o svom djetinjstvu u pokrajini Barinas, na jugoistoku Venecuele, gdje je rođen 1954. godine te svojoj bliskoj vezi s bakom Rosom Ines koja ga je podigla. Venecuelanski predsjednik govori i o svojoj djeci, političkoj karijeri i prijateljstvu s Castrom.

Chavez koji je bliski saveznik kubanskog predsjednika kaže da mu je Castro poput starijeg brata - čak oca - s kojim diskutira o različitim idejama i dobiva savjete, ne samo političke, nego i vrlo životne.

Knjiga je u Latinskoj Americi dočekana s velikim zanimanjem, posebno i zbog povijesti autoričina oca, Che Guevare, Castrovog suborca tijekom kubanske revolucije i vječnoj ikoni svih ljevičara ne samo u Južnoj Americi nego i diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙