FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 28. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 28. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izrazio je uvjerenje da će Sabor do konca godine donijeti zakon koji će zajamčiti izravno biranje općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, a do sredine srpnja odlučiti o novom predsjedniku Vrhovnog suda, te moguće i novom ministru unutarnjih poslova. Ne mogu biti potpuno siguran, ali po mojim informacijama, novi bi ministar trebao biti imenovan već na ovoj (15.) sjednici, najavio je Šeks u jučerašnjoj emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga". Sadašnji ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić odlazak iz Vlade je najavio zbog zdravstvenih razloga.

ZAGREB - U povodu 20. obljetnice premijerne izvedbe i 100. izvedbe predstave Trubadur Giuseppea Verdija u režiji Nenada Turkalja, sinoć je na sceni Hrvatskog narodnog kazališta izvedena svečana predstava. U toj popularnoj Verdijevoj operi sinoć su uz Zbor i orkestar Opere HNK u Zagrebu nastupili istaknuti operni prvaci Ivanka Boljkovac, Cecilija Car, Ivan Gržanić, Vitomir Marof, a u ostalim ulogama Dalibor Hanzalek, Nadežda Jonke, Kristijan Beluhan, Neven Mrzlečki i Ivica Vdović. Scenograf predstave je Aleksandar Augustinčić, a kostimografiju potpisuje Ljubica Wagner.

ZAGREB - U Umjetničkom paviljonu sinoć je u povodu završetka izložbe Ede Murtića prikazan dokumentarni film "Edo Murtić 1921.-2005." redatelja Milana Bešlića, u produkciji Hrvatske radiotelevizije. Redatelj je za film koristio svu postojeću arhivu Hrvatske televizije o tom istaknutom hrvatskom slikaru druge polovice 20. stoljeća.

DUBROVNIK - U Kneževu dvoru u Dubrovniku sinoć je otvorena izložba fotografija s projekcijama dijapozitiva "Od Jaroslawa do Jasenovca - Josip Berner i Dubrovnik". Izložba su priredili Dubrovački muzeji, Dom "Marina Držića" u kojem je i postavljena te Međunarodno središte hrvatskih sveučilišta u Dubrovniku, a posvećena je dubrovačkom fotografu Josipu Berneru koji je u gradu djelovao od 1911. do 1941. Berner je rođen u poljskom gradu Jaroslawu 1886., a ubijen u jasenovačkom logoru 1944. Taj je Poljak židovske vjere puna tri desetljeća živio u Dubrovniku, ostvarivši u njemu i svoje profesionalne dosege.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙